Senaste inlägg i forumet:
Aug, 14 21:38:05 av: Mirja HUR LÄNGE HAR DU BOTT I FUENGIROLA? Välkommen!   Aug, 20 20:58:14 av: marathon Bredbandsuppkoppling Hej, Kul, tror ni kommer trivas jättebra. Det finns flera bra [...]  May, 29 10:26:49 av: marathon SPANSK ELLER SKANDINAVISK SKOLA? Vi körde också Svenska skolan. Så mycket lättare för barnen att komma in [...]  May, 28 08:19:40 av: Jasmin VILKA TRE SAKER SKULLE DU TA MED DIG TILL EN ÖDE Ö? Mina två barn! Då behöver man inte ha långtråkigt. Sen tar jag med något [...]  Feb, 28 17:02:45 av: Jasmin MUSIK Finns det någon public "musikskola" för de spanska skolbarnen, [...]  

Affärer i Fuengirola  + Lägg till

Allmänt  + Lägg till

  Redigera/komplettera text

Öppettider: De flesta affärer har öppet mån-lör. kl 10-14 på förmiddagen och kl 17-21 på kvällen, med undantag för stormarknaderna som har öppet hela dagen från ca 9.30-21. Förutom under högsommaren har alla affärer stängt under söndagarna med undantag för OpenCor och en del basarer.

Apotek  finns det gott om. Trots att de är privata håller de i stort samma utbud och priser. Icke receptbelagda produkter håller generellt en något högre prisnivå än i Sverige. Det är alltid ett apotek som har jouröppet, men vilket varierar och anslås på alla apoteksdörrar.

Tobak finner du inte i de spanska matbutikerna utan får i behov av detta uppsöka en estanco som är en tobakshandel, eller köpa i en automat som brukar finnas i café/barer. Observera att snus inte är tillåtet att säljas i Spanien. Det är dock inte olagligt att föra in snus för eget bruk.

Lösgodis är det inte vanligt att man finner i livsmedelsbutiken,  utan dessa sälj mest i olika kiosker. Ett flertal är belägna nere vid strandpromenaden. Det spanska godiset skiljer sig dock mycket från det svenska godiset. Vill du köpa svenskt lösgodis finns det i Casa Nordica vid Feriaplatsen och Dulces på Av.da Mijas. Olika snacks och choklad samt alkohol finner du dock i den vanliga matbutiken.Blomaffärer  + Lägg till

Allmänt  Redigera/komplettera text  

Blommor säljs inte i vanliga livsmedelsbutiker utan i speciella blomaffärer, plantskolor eller "blomkiosker" som ibland också säljer färska örter. Det finns några blomkiosker centralt på Avda.Mijas gatuhörn och Vid Plaza de Constitucion ligger en bra blombutik. Bredvid Svenska kyrkan, inne på Mercacentro finns en liten blomaffär som säljer både snittblommor och krukväxter. Blommor och plant finns också att köpa på Tisdagsmarknaden vid Recinto Ferial.

Viveros Hermanos Escalona  Redigera/komplettera text  

Detta är en plantskola i utkanten av Fuengirola som har bra priser och ett brett sortiment av såväl krukväxter, örter, träd och buskar. Här kan du finna palmer, blåbärsris och diverse trädgårdsdekorationer. För mer information: www.paginasamarillas.es

Flor Valentin  Redigera/komplettera text  

Säljer såväl växter som dekorationer. Svenskspråkig personal. Affären ligger mellan Fuengirola och Mijas i köpcentrat Centro Idea. Bussar går hit. För mer information: www.florvalentin.es

Bokhandlar  + Lägg till

Allmänt  Redigera/komplettera text  

Spanska böcker håller i stort samma priser som svenska böcker i Sverige. Böcker säljs i bokhandlar och på stormarknaderna. Engelska böcker finns att köpa i de flesta bokhandlar.

Hemingway  Redigera/komplettera text  

En bokhandel som är belägen i los Boliches inte allt för långt ifrån Svenska skolan. Den har ett dyrt, men bra utbud av svenska och andra nordiska böcker. För mer information om öppettider, adress och telefonnummer: www.costadelsol.st 

Librería Teseo  Redigera/komplettera text  

Har ibland svenskspråkig personal. Erbjuder bra priser och utbud på studentliteratur. Adress: Avda.Juan Gomez 15 (mittemot "Casa de cultura"). Tel: 952 473 413

Hälsokost  + Lägg till

Allmänt  Redigera/komplettera text  

Det finns ett par hälsokostbutiker centralt tex två inne i Mercacentro och en vid "hästrondellen" efter apoteket samt en på Avda.Mijas. Utbudet skiljer sig ganska mycket mellan olika butiker. Om du brukat köpa järntabletter i hälsokosten i Sverige så får du traska i väg till apoteket i Spanien. Rosenrot är svårt att få tag i men finns i Mercacentro till ett dyrt pris.

Vid ingången från Svenska kyrkan till saluhallen Mercacentra ligger det till höger en välsorterad hälsokostbutik med bland annat svenska hälsokostprodukter. Personalen talar engelska, är vänliga och kunniga. Priserna är bra, men naturligtvis är de importerade varorna från Sverige dyrare här än i Sverige.
 

Kinesiska basarer  + Lägg till

Allmänt  Redigera/komplettera text  

Utbudet i de kinesiska basarerna skiljer sig åt. En del har mest husgeråd andra mest kläder eller leksaker och några har ett blandat sortiment. Priserna är ofta mycket låga, medans kvaliteten ofta är dålig och reklammationsmöjligheten i det närmaste obefintlig. Många basarer håller söndagsöppet.

Bazar China  Redigera/komplettera text  

Butiken är belägen på c/camino de coin 16 nära "Parque del sol". Har ett brett utbud till bra priser av leksaker, julsaker, hygienartiklar och husgeråd. Dock ytterst begränsat med kläder och väskor. Butiken har öppet även på söndagar. Trevlig personal.

Bazar Wan Hao  Redigera/komplettera text  

Bazar Wan Hao som ligger på Calle Santa Ana i Los Boliches, nära Svenska skolan, är en mycket välsorterad butik. Där kan man köpa det mesta man behöver till hemmet, och det finns även kläder och leksaker. Trevlig och tillmötesgående personal.

Klädaffärer  + Lägg till

Allmänt  Redigera/komplettera text  

I Fuengirola finner du ett brett utbud av kläder, skor och accesoarer. Många klädesbutiker känner du också igen från Sverige. Prisnivåerna är ganska lika de svenska. Det finns många kinesiska basarer som säljer kläder billigt och tyvärr ofta med dålig kvalité som följd. Se upp med barnstorlekarna som är mindre än i andra butiker. Många klädbutiker finner du på gatorna vid kyrktorget eller i och kring köpcentrat Miramar.

Corte Ingles  Redigera/komplettera text  

Har flera avdelningar med såväl dam, herr och barnkläder. Fina kvalitets kläder, men för den lite fetare plånboken. Belägen precis innanför gränsen för Mijas Costa. För mer information: www.elcorteingles.es

Daniella - Viggo  Redigera/komplettera text  

Uppe i Centro Idea (carretera de Mijas) finns dessa två trevliga butiker med skandinaviskt mode. Priserna är lite högre men plaggen är riktigt fina! Ofta har de erbjudanden och då kan man faktiskt hitta något som alla inte har.  Ett plus för den trevliga personalen!

Decathlon  Redigera/komplettera text  

Bra och prisvärd sportbutik som har det mesta för såväl barn som vuxna av båda könen. Avda. Carmen Sáenz de Tejada s/n. Parque Comersial Miramar. För information om öppettider, vägbeskrivning och telefonnummer: maps.google.es För övrig information så som utbud mm: www.decathlon.es

Dunnes Stores  Redigera/komplettera text  

Erbjuder bra och billigt utbud på flickkläder. Sämre utbud på pojkkläder. Bra och billiga baskläder för damer. Har även bra och prisvärda basgrejer för hemmet. Två butiker finns, en mitt i Fuengirola i Las Rampas tel: 952 474 403 och en i Mijas Costa som kallas Hiper Andalucia tel: 951 062 424. De har samma utbud, men den i Mijas Costa har även skandinaviska livsmedel. För information om öppettider, telefonnummer och adress: www.dunnesstores.ie Karta: maps.google.es

H&M  Redigera/komplettera text  

Precis som H&M brukar vara. Trendiga kläder, hyfsade priser. Gillar du H&M i Sverige gillar du det förmodligen här också. Ligger i Parque Miramar som är köpcentrat under tak mot borgen till. Tel: 901 120 084. För mer information: www.hm.com Skriv Miramar i rutan efter España.

Hipercor  Redigera/komplettera text  

Hipercor har även kläder. Herrkläderna är lite som på "Obs", inte särskilt trendiga, inte direkt finkläder heller och inte heller så billiga. För mer information: 901 122 122.

Pull and Bear  Redigera/komplettera text  

Herravdelningen har trendiga kläder i avslappnad stil. Skjortor, sweatshirts, jeans till ok priser. Affären ligger på Av.Conde s.Isidro (bredvid Cayetano nära Plaza de la Constitución, Kyrktorget). Tel:952 585 470

Zara  Redigera/komplettera text  

Konkurrent till H&M som erbjuder moderiktiga kläder för billig peng. Bra utbud för bägge könen i alla åldrar. Barnstorlekarna är dock något större än i andra affärer. Avd.conde s.isidro tel: 952 664 504

Leksaker  + Lägg till

Allmänt  Redigera/komplettera text  

Utbudet av leksaker i Fuengirola är litet. En del kinesiska basarer erbjuder ett begränsat sortiment av usel kvalitet. I övrigt se nedan.

El Corte Inglés  Redigera/komplettera text  

Har en stor leksaksavdelning med brett sortiment. Dock aningen dyrare på de produkter som även finns två trappor ner på Hipercor.
El Corte Ingles

Hipercor  Redigera/komplettera text  

Har en leksaksavdelning med begränsat utbud till bra priser. För mer information: 901 122 122

Jugettos  Redigera/komplettera text  

En stor leksaksbutik med brett sortiment till bra priser. Adress Avd.de Mijas 24 (bakom Pueblo Lopez)Tel: 952 592 922.

Lördagsmarknaden vid Recinto Ferial  Redigera/komplettera text  

har ett enormt utbud av begagnade leksaker till en bråkdel av nypriserna. Somliga är i dåligt skick, men tar man sig tid att leta kan man göra verkliga fynd och lämna marknaden med glada barn och en nöjd plånbok.

Parque Miramar  Redigera/komplettera text  

På köpcentrat Parque Miramar finns en mycket välsorterad leksaksaffär. Priserna är liknande svenska, men kvalitén är också ganska bra.

Mataffärer  + Lägg till

Allmänt Ekologiska produkter  Redigera/komplettera text  

Affärerna har ett mycket begränsat utbud av ekologiska- och fullkornsprodukter. "Nyheter" som Quinoa och liknande kan man behöva besöka ett antal hälsokostbutiker för att få tag på om man inte har tur och hittar dem på Hipercor. Det ligger en ekologisk butik på Avenida de Mijas 16 vid namn BioCasa. Där kan man beställa färska grönsaker under veckan som kan hämtas på onsdagar. Öppettider: mån - fre:10:00 - 14:00 samt 17:30 - 21:00, lör:10:00 - 13:00. För mer information:Telefon:951-713-575

Bali  Redigera/komplettera text  

 En lågpriskedja med bassortiment av dålig kvalitet till normala priser.

Casa Nordica - Skandinavisk mataffär  Redigera/komplettera text  

Har det mesta i basväg som en skandinav kan tänkas vilja ha; lösgodis, mjöl, fil, lingonsylt, falukorv mm. De säljer även svenska dags- och veckotidningar och en del böcker.

Affären ligger på Calle San Isidro Labrador 1, nära Norska Föreningen och restaurangen Nya La Chispa.

Trevlig och tillmötesgående personal!

Öppettider:
mån-fre 10-19
lör 10-15.

 

Cayetano  Redigera/komplettera text  

En matvarukedja som tillhör samma concern som Euromarket och därför erbjuder samma utbud fast i mindre omfattning. Här kan du alltså finna internationella matvaror. Deras egna märke Alteza håller inte samma klass som Mercadonas Hacendado, men är ok för ett bra pris. Det finns ett flertal butiker i Fuengirola.

Dani  Redigera/komplettera text  

En prisvärd basbutik med det mesta inom mat, skönhet och rengöring. Mycket billig och bra frukt-/grönsaksdisk. Dock enorma köer vid lunchtid till grönsaksdisken. Du finner den precis på gränsen till Mijas-Costa strax innan HiperCore.

Eroski  Redigera/komplettera text  

En matvarukedja med ett bassortiment till mycket bra priser. Deras egna märke Eroski håller inte lika hög standard som Mercadonas Hacendado.

Euromarket  Redigera/komplettera text  

En matbutik med brett internationellt sortiment. Säljer även kläder, skor och möbler. Har prisvärt grovt bröd och havregryn. Säljer även godiset bilar, jordnötsringar, vim, sill, falukorv, palsternacka, köttbullar, pepparkakor, kålrot, rotselleri, färska örter mm till ett bra pris. Deras egna märke Alteza håller inte samma klass som Mercadonas Hacendado, men är ok till ett bra pris. Adress: Avd. Los Lirios Mijas-Costa (gångavstånd från centrum)tel:951 062 300.

Ewalds (Skandinavisk matbutik)  Redigera/komplettera text  

Ewalds matbutik ligger i Los Boliches vid tåggatan, i närheten av Svenska skolan och i samma kvarter som den danska restaurangen Happy Days. Butiken är välsorterad och bra, har konkurrenskraftiga priser och vänlig service.  

För mer information: 952 666 239  http://www.ewalds.u-city.org

 

 

Hipercor  Redigera/komplettera text  

En trevlig matbutik med brett sortiment. Aningen dyrare än Mercadona mfl. Säljer även leksaker, kläder, möbler, cyklar, böcker, filmer och elektronik mm.Det egna märket "Hipercor" håller hög klass. För mer information 901 122 122

Lidl  Redigera/komplettera text  

Det finns två Lidl i Fuengirola; ett i Miramar och ett vid Mijas-vägen. Innehållet är som vanligt, billigt. Men det tyska ursprunget gör också att det finns anledning till ett besök. Här finns Buttermilch som är en slags filmjölk, osockrad naturell yoghurt som smakar som den gör i Sverige, bockwurst som liknar svenska korvar. Mer information, öppettider och adress till fler Lidl: 213.144.6.110

Mercadona  Redigera/komplettera text  

En prisvärd matvarukedja som har ett bra basutbud inom mat, skönhet och rengöring. Mercadonas egna märke Deliplus inom skönhet Bosque Verde inom rengöring och Hacendado inom mat är prisvärda och ok alternativ. Undvik att handla vid 10.30, 12 och 21 då det är som mest kö. Hjälpsam och trevlig personal. Butikerna finns på flera ställen i Fuengirola.För mer information om telefonnummer, adress och öppettider: www.mercadona.es eller adresser, öppettider och stängda dagar.

Opencor  Redigera/komplettera text  

Matbutik som har öppet alla dagar även helger och söndagar. Dock mycket dyr och med ett begränsat sortiment. Det egna märket "Hipercor" håller hög klass.

Supersol  Redigera/komplettera text  

En prisvärd butik mitt i centrum brevid tågstationen. Supersol erbjuder ett sortiment med spanskt lösgodis, basvaror plus ett litet utbud av internationell karaktär. Deras egna märke Supersol håller inte samma kvalité som Mercadonas Hacendado men är likvärdigt med Eroski. maps.google.com\"sv&um=1&ie=UTF-8&q=supersol+fuengirola&fb=1&hq=supersol&hnear=Fuengirola,+Spain&cid=13339118816144205376

Parfymeri  + Lägg till

If  Redigera/komplettera text  

En parfymerikedja med normalt sortiment från de lite billigare märkena till de mer exklusiva. Priserna är normala med de 25% rabatt. Det finns flera butiker i Fuengirola varav en är belägen på samma gata som Zara.

Primor  Redigera/komplettera text  

En prisvärd butik med brett sortiment av det mesta inom parfymer och kosmetik från såväl billigare märken till exklusivare. Trevlig och kunnig personal. Erbjuder bytesrätt och tillgodo-kvitto vid återlämnande av vara, dock ej pengarna tillbaka. För mer information: 952 666 148 Adress: Av. Condes San Isidro 14 (samma gata som Zara).

Shoppingcentran  + Lägg till

  Redigera/komplettera text

El Corte Inglés är en kedja ungefär som NK och som har ett varuhus beläget precis efter gränsen till Mijas. Här finner du mycket i klädesväg, hushållsapparater, inredning, böcker, leksaker, internationella och exklusiva matvaror, parfym och assecoarer till något högre priser. Längst upp med en begränsad utsikt över Fuengirola serveras det tapas, fika och en enklare meny. Det är enkelt att ta sig dit med bil och parkeringsgarage finnes. För mer information: www.elcorteingles.es

Miramar  Redigera/komplettera text  

Förvirrande nog finns det två Miramar köpcenter som dessutom ligger rätt nära varandra. Båda ligger längs A7-motorvägen i sydvästra delen av Fuengirola. Kör man från Marbella har man först borgen på höger sida, direkt efter kommer inomhusköpcentrat Miramar, med massor av butiker med leksaker, kläder (H&M), sport, inredning, mat, mm. Utanför ligger Skate Plaza, skateparken. Kör man vidare (man kan ta samma motorvägsavfart) kommer snart resten av Miramar på vänster sida. Där finns Dunnes stores, Lidl, Decathlon, Worten mm. Det är lätt att ta sig hit med bil eller buss. För mer information: http://www.costadelsol.st/events/place_pres.php3?nr=500009794 www.parquemiramar.com/ 

  

Videobutiker  + Lägg till

  Redigera/komplettera text

Rambo: Är en stor kedja med videobutiker. Den mest centrala är belägen mittemot tågstationen på PS jesus Santos Rein 2. Tel: 952 586 351 Bra erbjudanden och stort utbud av filmer och spel. Man kan hyra två filmer på fredagen och lämna dem på måndagen för 2.5 euro. För mer information: www.videoclubrambo.com

Nordic Video  Redigera/komplettera text  

Skandinaviska filmer och alla typer av filmer med svensk/norsk/dansk/finsk text. För mer information: 952 464 855

Övrigt  + Lägg till

Färg  Redigera/komplettera text