Senaste inlägg i forumet:
Aug, 14 21:38:05 av: Mirja HUR LÄNGE HAR DU BOTT I FUENGIROLA? Välkommen!   Aug, 20 20:58:14 av: marathon Bredbandsuppkoppling Hej, Kul, tror ni kommer trivas jättebra. Det finns flera bra [...]  May, 29 10:26:49 av: marathon SPANSK ELLER SKANDINAVISK SKOLA? Vi körde också Svenska skolan. Så mycket lättare för barnen att komma in [...]  May, 28 08:19:40 av: Jasmin VILKA TRE SAKER SKULLE DU TA MED DIG TILL EN ÖDE Ö? Mina två barn! Då behöver man inte ha långtråkigt. Sen tar jag med något [...]  Feb, 28 17:02:45 av: Jasmin MUSIK Finns det någon public "musikskola" för de spanska skolbarnen, [...]  

Mötesplatser i Fuengirola  + Lägg till

Allmänt  + Lägg till

  Redigera/komplettera text

Förutom Svenska kyrkan, Svenska skolan, AHN och Club Nordico som vi valt att ge egna rubriker finns ett antal andra platser som är vanliga att svenskar träffas på.
 Barer  + Lägg till

Bar Lumiere  Redigera/komplettera text  

Bra blandad musik från åttio- och tidigt nittiotal. En riktigt fin bar, relativt ny i stan. Rekommenderas! lumiere.es
 

Las Gemelas  Redigera/komplettera text  

Las Gemelas (även kallat Tvillingarna) är en restaurang/bar med svensktalande personal och meny på svenska. Där träffas många skandinaver.

Parker och torg  + Lägg till

Feriaplatsen / marknaden  Redigera/komplettera text  

Feriaplatsen tjänar som en populär marknadsplats på tisdagar och lördagar mellan kl 10 och 14.30. Feriaplatsen ligger vid tredje rondellen från tågstationen på vägen mot los Boliches ca en km från centrum. Runt omkring Feriaplatsen ligger flera tapasbarer och caféer. Tisdagsmarknaden erbjuder mycket frukt till låga priser. Var dock vaksam eftersom de ibland plockar i en del dålig frukt i påsarna. På tisdagarna finner du också mycket kläder, underkläder, skor, väskor, nötter, kryddor och godis. Det är ganska många afrikaner som står vid sidan av markanden och säljer väskor olagligt. Ofta är det svårt att pruta på priserna på tisdagsmarknaden och något lätter på lördagsmarknaden som till största delen är en andrahandsmarknad. På andrahandsmarknaden hittardu begagnade kläder, leksaker, engelska böcker och magazin, elektronik och husgeråd, möbler mm.

Parque de España  Redigera/komplettera text  

 Det är en stor och populär lekpark med gungor, ruschkana och café med enklare tilltugg. Brevid parken ligger polisstationen och en stor yta för barnen att t ex. cykla på. På söndagarna är det mycket folk eftersom det ligger en stor kyrka brevid och som frekvent används vid giftemål och dop. Parken är välbesökt av såväl spanjorer som svenskar. Parken har en patrullerande vakt som bland annat ser till att barnen inte klättrar i träden.

Parque de Gloria Fuertes  Redigera/komplettera text  

 Lekparken som ligger utanför La Chispa. Här finns gungor och klätterställningar. Parken är välbesökt av skandinaver.

Parque de los Futbolistas  Redigera/komplettera text  

Parken är belägen mitt i centrala Fuengirola bakom turistinformationen. Parken har enbart gungor. Men eftersom den ligger så nära svenska kyrkan träffar man ibland på svenska barn här. Annars är detta en park man stannar till vid på väg någon annan stans.

Parque de los Naranjos  Redigera/komplettera text  

En stor avgränsad park som lämpar sig väl för små barn. Parken skänker mycket skugga. Här finns utomhusgym för vuxna, gungor och lekställning. Parken har inget café och skänker mycket lugn och ro.

Parque de Poniente  Redigera/komplettera text  

 Också kallad båtparken eftersom det finns en jättestor klätterställning föreställandes en båt där. Ett populärt utflyktsmål för skolor. Parken är mycket omtyckt av småbarn.

Parque del Rosario  Redigera/komplettera text  

 Parken efter Feria platsen nära svenska skolan. Har gungor och klätterställning. Här stannar man ibland en kort tund för att man har vägarna förbi.

Parque del Sol  Redigera/komplettera text  

En liten oas ovanför ayuntamientot. Här ligger ett bibliotek och hela parken är en Wi-fi-zon. Biblioteket har öppet vardagar och ute-caféet har öppet även lördag och söndag från kl 12 året om. Här samlas såväl spanjorer som andra nationaliteter så som svenskar. Parken har en liten och populär lekplats med rutschkanor, karusell, gungbrädor, gungor mm. Parken har också flera bäckar, vattenfall och palmträd. Tag gärna med bröd till duvorna. För mer information: http://www.fuengirola.org/portalFuengirola/floc_d4_v1.jsp?contenido=1071&tipo=1&nivel=1400

Plaza de constitucion/kyrktorget  Redigera/komplettera text  

Ligger centralt om man fortsätter gå rakt ner mot havet från avda. Mijas. Här ligger en kyrka som är öppen för allmänheten, ett underjordiskt garage, och runt omkrin finns caféer, tapasbarer, butiker, blombutik mm. Under jultiden är torget pyntat med ljusfigurer så som renar, på nyårsafton samlas många här kl 24. Och under ferian kan du se många vackra klänningar på torget under utomhus högmässan.

Skateparken  Redigera/komplettera text  

Fuengirola har enligt egen utsago en av Europas finaste skateparker! Den som vill trixa med inlines, skateboard eller BMX åker till Parque Miramar vid Miramar köpcentra (på den sidan av "huset" Miramar som vetter mot borgen) eller tar rygg på en ambulans, den kommer garanterat dit förr eller senare.
 

Övriga parker  Redigera/komplettera text  

Övriga mötesplatser  + Lägg till

Grillbåtarna  Redigera/komplettera text  

På stranden vid el castillo (slottet) finns grillbåtarna som man kan boka en halv åt gången. Att låna grillbåt är gratis och görs hos Policia lokal: Av. Condes de San Isidro, 54.  http://www.maps.google.com/maps/place?cid=5473809196179272925&q=policia+local+fuengirola&hl=sv